Aventures Liège

Deze digitale applicatie laat jong en oud op een leuke manier enkele geheimen van de Vurige Stede en haar historische centrum ontrafelen.
Puzzels, raadseltjes, zoek de zeven fouten, oriëntatiespellen, … Er zijn tal van leuke activiteiten rond twee verhalen, De gouden wandelstok en De ring van Sint-Lambertus

DE GOUDEN WANDELSTOK:

De mysterieuze heer Barnabé is erg verknocht aan zijn wandelstok met een gouden leeuwenkop. Dieven hebben zijn dierbare bezit echter gestolen! Hopelijk kun je samen met de Gilde van Archivisten de wandelstok terugvinden want deze blijkt magische krachten te bezitten. Je kunt er immers een aantal geheime doorgangen in het centrum van Luik mee openen. Om te vermijden dat de dieven de stad leegplunderen moet de Gilde van Archivisten hen te slim af zijn en alle geheime doorgangen sluiten …

Jij kunt hen daarbij helpen door in de stad verschillende raadseltjes op te lossen. De meeste opdrachten kun je enkel oplossen als je ons erfgoed zelf komt ontdekken. Je kunt dus niet helpen als je niet in de stad bent! We verwachten je!

 

DE RING VAN SINT LAMBERTUS

Dit parcours dompelt de speler onder in een spannend avontuur waarbij de clan van de schaduw en de clan van het licht elkaar op de hielen zitten. Alles draait om de ring van Sint-Lambertus die onlangs achter slot en grendel in een artefact, de evenwichtsweegschaal, ontdekt werd. De ring kan enkel vrijgemaakt worden door zand uit de collegiale kerken op de schaal van de schaduw of de schaal van het licht te leggen. Het wordt een spannende race, zeker als je weet dat slechts één van de twee kampen het relikwie van Sint-Lambertus in handen kan krijgen.
Dit avontuur geeft je de kans om de oude Sint-Lambertuskathedraal opnieuw te ontdekken.

DOWNLOAD VIA DE App Store

 

DOWNLOAD VIA Google Play