Flémalle

 

Het cultuurhistorisch dorp Flémalle ontdekt u via zijn kastelen en musea. Van de prehistorie tot de industriële revolutie heeft het verleden mooi zijn stempel gedrukt op de gemeenten. 

Het onlangs gerenoveerde Prehistomuseum is een museum van 30 hectaren in het woud van de grot van Ramioul. Via twaalf ongeziene, vaste belevingstentoonstellingen kunnen publieksgroepen van alle leeftijden de natuur, het erfgoed en de wetenschap doorheen de geschiedenis ontdekken.

Alle inlichtingen hier verkrijgbaar.   

Het fort van Flémalle.

Het door Brialmont in 1880 gebouwde fort van Flémalle was tijdens de Eerste Wereldoorlog het toneel van de weerstand tegen de Duitse bezetters. Na de dreiging hetzelfde lot te ondergaan als Loncin, dat de dag voordien werd ingenomen, gaf het fort zich op 16 augustus 1914 over. Het bleef behouden, maar werd wel aangepast door de Duitse troepen om het meer te beveiligen. Vandaag kan u de 1.700 meter lange galerijen afleggen die het fort met zijn toren verbinden.

Alle inlichtingen hier verkrijgbaar.

Voor de hedendaagse geschiedenis kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen in La Chataigneraie, het Waals centrum voor Hedendaagse Kunst. Binnen een perimeter van 100 km ontdekt u een grote waaier aan tentoonstellingen en evenementen.

Alle inlichtingen hier verkrijgbaar.

 

Naast de hier beschikbare informatie kan u ook de website raadplegen van de Dienst voor Toerisme van Flémalle.