Romantisch weekendje

Mevrouw verrassen of manlief verleiden? 

Ook Luik kan romantisch zijn! Pittoreske steegjes, wellnessbehandelingen, een romantisch etentje of een wandeling langs de Place des amoureux, Luik bruist van de bijzonder romantische geheime plekjes. 

Onze wandeltips: 

Langs de Maas

Openbare kunst langs het water en het RAVeL-netwerk 

Het hele jaar door is het aangenaam wandelen langs de oevers van de Maas, met telkens een andere sfeer en een verschillend uitzicht. Volg een specifieke route en bewonder een hele reeks hedendaagse kunstwerken. Raadpleeg de route op papier of digitaal via de app Wandelingen door Luik

Langs de heuvels 

De hellingen van de citadel. Vind een stukje platteland in de stad op de hellingen van de citadel en geniet er van de mooiste uitzichten op de Luikse vallei. Dit 80 hectare groot natuurerfgoed om te voet en met je fototoestel in de aanslag te ontdekken, is een van de drie toeristensites in Wallonië met drie Michelinsterren.

Op dit plan staan meerdere routes aangeduid. U kunt ze ook raadplegen via de app Wandelingen door Luik

De doodlopende steegjes van de rue Hors-Château

De doodlopende steegjes die een van de mooiste straten van Luik kenmerken, hebben iets mysterieus. Deze voormalige arbeidersstraatjes zijn vandaag een vredig toevluchtsoord voor al wie de drukte van de stad even wil ontvluchten. Kuier door de zeer typerende impasse de la Vignette of impasse de l’Ange.

Steek ook even de straat over om de Cour Saint-Antoine te ontdekken, een van de best bewaarde geheimen van de stad. 

 

Lichaam en geest verwennen

Onze streek biedt heel wat ontspanningsmogelijkheden. Naast de beroemde thermen van Chaudfontaine of van Spa, kunt u ook kiezen voor de stadsformule met het wellnesscentrum van het hotel Van Der Valkt Sélys. In het stadscentrum en in de stadsrand zijn er ook talloze adresjes waar u kunt genieten van een hamam en andere lichaamsbehandelingen.

Maar bij lichaamsverwenning hoort ook geestelijke ontspanning. Tijdens een romantisch cultureel uitstapje kan een bezoekje aan de opera niet ontbreken. Ook het Filharmonisch orkest en het prachtige Théâtre de Liège zijn de moeite waard.

De meer gevarieerde agenda van de Reflektor of de Blue Sphère zullen ook liefhebbers van pop, rock, elektro of blues bekoren.