Wandelingen door Luik

Ontdek Luik op een andere manier. Zijn vallei, zijn heuvels, zijn historische centrum en zijn winkelbuurten, zijn paden langs de Maas… er zijn talloze wandelingen die u kan maken in de vurige stad. Met deze applicatie kan u volledig zelfstandig de stad verkennen.

100 % gratis, 100 % functioneel en gebruiksvriendelijk! Kies de circuits die u wil volgen en laad ze in. U kan ze raadplegen tijdens de wandeling, zelfs zonder internetverbinding.  

De absolute musts: 

Het historische centrum van Luik.

Ontdek de geschiedenis van Luik via dit parcours waarop u langs de hoogtepunten van het historische erfgoed van de stad loopt. Van de Gallo-Romeinse nederzetting tot het huidige economische centrum kuiert u in enkele minuten door verschillende eeuwen.

De kathedraalwijk.

Tijdens deze wandeling ontdekt u de oude wijk van het eilandje dat sinds het einde van de tiende eeuw wordt ingenomen door talrijke collegialekerken en religieuze instellingen en dat vandaag het stadscentrum vormt met winkels, tavernes en restaurants die de stad aan de Maas leven inblazen.

De heuvels (coteaux) van de citadel

In de onmiddellijke nabijheid van het stadscentrum voert het pad van de ‘coteaux’ de bezoeker mee op ontdekking van groene ruimtes en rust, via heuvels en wegen, voor een wandeling vol verrassingen.

Download : Iphone et Ipad

     

Download : Android