Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Carnet de voyages
video

Momenteel in Luik

Laat u verrassen door het rijke culturele leven van Luik en omstreken.

De oktoberkermis

Van 2-10-2021 tot 14-11-2021
De oktoberkermis, met zijn sfeer, zijn geuren, zijn fonkelende lichtjes, zijn pittoreske personages, staat in het geheugen gegrift van alle Luikenaars.
Met zijn 175 attracties is het een van de drie grote beurzen in België. In het hart van de stad, met een lengte van meer dan een kilometer, verwelkomt de Luikse Kermis elk jaar bijna 1,5 miljoen bezoekers! 
Raphael: het gegraveerde werk
Van 15-10-2021 tot 15-1-2022
Het Wittertmuseum onthult een deel van zijn rijke collectie oude grafische kunsten door, in samenwerking met de Stad Luik, een tentoonstelling te presenteren die gewijd is aan Rafaël, het emblematische genie van de Italiaanse Renaissance.

De kindernacht op de hellingen

4 november
Van 7 tot 777 jaar oud, kom en vier Halloween met je familie tijdens onze vertelwandelingen.

In het Frans

Op een steenworp afstand van de Place Saint-Lambert... In het hart van een van de oudste wijken... De hellingen van de Citadel openen hun deuren voor een paar bevoorrechten... De Nocturne des Enfants biedt u een bijzonder moment in deze betoverende omgeving. In de donkere steegjes en nauwe doorgangen zullen mysterieuze personages je verrassen en je hun geheimen vertellen. Wij nodigen u uit voor een fantastische en bevoorrechte reis in een uniek kader, getint met poëzie...

Vermommingen welkom!

Aanraders

Ontdek de duizend facetten van Luik en omstreken
rondleiding met groep in de buiten-kasteelwijk

Rondleiding door het historische centrum

Donderdag tot zondag om 14 uur (in het Frans)
Er gaat niets boven een rondleiding om het historische centrum van Luik te ontdekken en meer te weten te komen over het erfgoed en de geschiedenis van de stad. 
De rondleiding door het historische centrum vindt plaats van donderdag tot zondag om 14.00 uur in het Frans. Afhankelijk van de grootte van de groep, zal de gids zich aanpassen aan uw interesses of u zijn eigen favorieten laten zien.
Koop je ticket online en krijg korting.
Wilt u Luik ontdekken met uw gezin?
Luik in familie - schattenjacht in de Coteaux de la Citadelle
Luik in familie, de garantie voor een fijne tijd met z'n allen
Luik, een stad toegankelijk voor iedereen, jong en oud!
Gemakkelijke en leuke routes om het stadscentrum te bezoeken, langs de Maas te wandelen of op een epische schattenjacht te gaan op de hellingen van de citadel... de mogelijkheden zijn talrijk!

Ontdek onze thematische rondleidingen

rondleidingen-met-een-groep-in-het-kasteel-kwartier
Op zoek naar ontdekking
Van ons dagelijkse bezoek aan de ontdekking van het historische centrum van Luik, tot bezoeken met meer specifieke thema's, de Luikse regio zal geen geheimen meer voor u hebben.

Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons