cafés en bars

Waar iets gaan drinken? 

Het antwoord voor Luik op deze vraag is simpel: overal!

De stad bruist immers van de typische of hippe adresjes waar u zich kunt verfrissen, even kunt uitrusten of lokale specialiteiten zoals de streekbieren of de traditionele peket kunt proeven!

Bepaalde wijken van de stad zijn perfect geschikt voor een aperitief, een romantisch uitje, een uitstapje met vrienden, om de avond mee te beginnen of af te sluiten. 

Place du Marché

Dit is het meest pittoreske plein van Luik om iets te gaan drinken. Het plein aan het stadhuis, in de schaduw van de honderdjarige bomen en de perroen, is volledig omgeven met de beste terrasjes, cafés en restaurants.

Deze terrasjes zijn de uitgelezen plek voor Luikenaars om met de eerste zomerzon hun nieuwste zomeroutfit en zonnebril te showen. Tijdens de winter maken de cocktails en extravagante zomerdrankjes plaats voor terrasverwarming en de beroemde glühwein.

Dit is ook het plein waarop elk jaar het kerstdorp staat. 

 
 
Place Cathédrale

De Place Cathédrale en de omliggende straten (Rue Saint-Paul, rue Soeurs-de-Hasque, rue Bonne Fortune) te midden van de winkelbuurt krioelen van de typische en hippe cafeetjes en restaurants. Ideaal om te verpozen tijdens een dagje shoppen of een daguitstap op ontdekking van het historische stadscentrum.

Tijdens de winter heerst er een ware kerstsfeer met talloze kersthutjes en een grote buitenschaatsbaan.

De place Saint-Paul naast de kathedraal, even verderop, is van midden juni tot 14 juli het toneel van de beroemde Village Gaulois, een Frans dorp waar je lekkere wijn kunt proeven en petanque kunt spelen. 

Place des Carmes

De place des Carmes, op een steenworp van de place Cathédrale, is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot de place to be voor een afterworkaperitief of een avondje weg tijdens het weekend, ongeacht het seizoen.

Je vindt er diverse speciaalzaken waar je wijn kunt proeven, maar ook traditionele brasseries en een ijssalon voor de zomerdagen. 

Le Carré

De in Wallonië zeer beroemde Luikse Carré is de uitgaansbuurt bij uitstek voor studenten en oud-studenten. In deze wijk met donkere cafés en gezellige terrassen is vooral veel te beleven tijdens de periodes van de studentenfeesten (van september tot september ...) en na de examens (december, januari en juni).

De wijk, die soms wordt geassocieerd met zijn donker verleden, is vandaag erg beveiligd dankzij de campagne Pour un Carré qui tourne rond.