COVID-19: GEVOLGEN VOOR DE TOERISTISCHE ACTIVITEITEN

Na de maatregelen die de federale regering op donderdag 12 maart heeft genomen in het kader van de strijd tegen het Covid-19 coronavirus, zullen de verschillende culturele en toeristische organisaties in het Pays de Liège vanaf vrijdag 13.03 om middernacht ontoegankelijk zijn voor het publiek.

In het perscommuniqué van premier Sophie Wilmès worden de te nemen maatregelen in de toeristische, culturele en commerciële sector nader toegelicht:

"Wat betreft winkels en zogenaamde recreatieve activiteiten (sport, cultuur, folklore, enz.):

  • Al deze activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn.
  • Onder andere disco's, cafés en restaurants zijn gesloten;
  • De hotels blijven open, met uitzondering van hun eventuele restaurant;
  • Thuisbezorging en drive-in zijn toegestaan;
  • De winkels blijven de hele week open, behalve in het weekend;
  • Levensmiddelenwinkels en apotheken blijven gewoon open (ook in het weekend). Desalniettemin wordt aanbevolen om de hygiënemaatregelen op basis van de reeds gedane aanbevelingen uit te breiden".

In het Pays de Liège zijn de meeste musea heropend. Alle openbare evenementen, concerten, theatervoorstellingen, rondleidingen, educatieve activiteiten, zowel binnen als buiten, worden geannuleerd of uitgesteld. Voor de modaliteiten van uitstel of terugbetaling wordt u geadviseerd contact op te nemen met de organisator van het evenement.

In deze context, om de concentratie van het publiek te vermijden, zullen de kantoren van het Maison du tourisme du Pays de Liège / Luikse Dienst voor Toerisme vanaf deze zaterdag 14.03 ontoegankelijk zijn voor het publiek.

Wij zijn nog steeds telefonisch bereikbaar op +32 4 221 92 21 en per e-mail: info@visitezliege.be of via onze facebookpagina.

De veiligheidsmaatregelen kunnen variëren. Wij raden u aan om regelmatig de website www.info-coronavirus.be te raadplegen.