De Luikse wafel – Recept

Een unieke smaak, een heerlijke geur en een bijzondere vorm bepalen het succes van de Luikse wafel.

Recept van de Confrérie de la Gaufre Liégeoise La Strème

Ingrediënten (15 tot 20 wafels):

» 1 kg bloem

» 75 g gist

» 5 dl lauwe melk en water

» 50 g bloemsuiker

» 2 eieren

» 500 g boter

» 50 g honing, vanilline of kaneel

» 3 g natriumbicarbonaat

» 600 g parelsuiker

Bereiding:

» Maak een zuurdesem met 800 g bloem, de gist, de bloemsuiker en de eieren.

» Laat 15 minuten rijzen en voeg de boter, honing, 200 g bloem, zout, vanilline en natriumbicarbonaat toe.

» Kneed het geheel tot een homogene massa en laat tien minuten rijzen op een warme plek.

» Voeg vervolgens de parelsuiker toe en verdeel in bolletjes van 90 tot 140 g, naargelang het wafelijzer. Laat een beetje rijzen.

» Bak op een gematigde temperatuur voor dikke  wafels en op een hogere temperatuur voor wafelijzers met lage ruitjes.