DE TRAM: INFO OVER DE WERKEN

De tram is een milieuvriendelijk, modern, snel en betrouwbaar vervoersmiddel. En vooral een vervoersmiddel dat een stad meer ademruimte geeft. Zoals in vele Europese steden en elders biedt de tram heel wat mogelijkheden voor een stad. Voetgangers en fietsers kunnen de nieuw aangelegde openbare ruimtes beter gebruiken. De stad Luik heeft dan ook besloten om in dit efficiënte en milieuvriendelijke vervoersmiddel te investeren. Een groot avontuur dat in de lente van 2019 van start is gegaan!

De tram zal de volledige stad doorkruisen, van Coronmeuse tot Sclessin. Er zullen 21 haltes langs het traject zijn, waarvan negen met aansluitingen op het busnetwerk en drie met aansluitingen op de trein. Dankzij die gecombineerde vervoersmogelijkheden en de ‘Park and Ride’-parkings wordt het een stuk eenvoudiger om het historische en handelscentrum van Luik te bereiken. In het centrum is er om de 450 m een halte.

Om dit pareltje van de Luikse mobiliteit te realiseren, zijn er heel wat werken nodig. Tot 2022, de voorziene einddatum van de werken, zal de mobiliteit en het stadsbeeld van Luik veranderen.

Drie werven zullen een grote impact hebben op het Luikse toerisme en de toegankelijkheid van bepaalde toeristische bezienswaardigheden. Het betreft de werken aan de Guillemins-wijk, de as tussen de Avenue Blonden en het operagebouw en, uiteraard, de zone van het operagebouw tot de wijk Saint-Léonard, met onder meer de Place de la Cathédrale, de Place Saint-Lambert en de Place du Marché. De werken in die drie zones zouden tegen het einde van 2020 afgerond moeten zijn.

 

Om tijdens die omvangrijke werken uw weg te vinden, werd er een speciale website over de tram online gezet. U vindt er onder meer een wekelijks overzicht van de werken en een verkeersplan om onaangename verrassingen te vermijden.

WEBSITE VAN DE TRAM

Er werd bovendien een gratis telefoonnummer aangemaakt om uw verplaatsingen zo goed mogelijk voor te bereiden: 0800/88 022. 

 

Het volledige team van de toeristische dienst van Luik helpt u ook graag verder met al uw vragen over dit onderwerp: +32 4 221 92 21