Goulag

Tot 31 augustus

Voor het eerst in België ontleedt een uitgebreid gedocumenteerde tentoonstelling de ‘goelag’, het extreem georganiseerde gevangenis- en concentratiekampsysteem dat werd opgezet onder Stalin tijdens de Sovjet-Unie. Bij uitbreiding verwijst de term ook naar de ‘opvoedings- en werkkampen’ waarin miljoenen Sovjetburgers terechtkwamen tussen 1929 en 1953. De goelagkampen lagen verspreid over het hele Sovjetgebied, zowel midden in steden als in de uitgestrekte ijsvlakten van Siberië.

De tentoonstelling Goelag schetst de geschiedenis van dit systeem waarover nog veel onbekend is aan de hand van tekeningen gemaakt in de kampen, foto’s, arrestatiedocumenten, arbeidsreglementen en politieke krantjes. Ook het dagelijkse leven in de kampen komt aan bod: mannen, vrouwen, kinderen, misdadigers en politieke gevangenen leefden er met elkaar samen.

Hoe zijn de goelags ontstaan? Met welke bedoelingen en gevolgen? Deze unieke tentoonstelling blikt terug op de oorsprong van een dergelijke geweldcontext en stelt ook vragen bij de huidige uitdagingen van dit systeem.

Praktische informatie - Covid 19

Openingstijden
Woensdag en zaterdag : 9u tot 18u (op reservatie)

Prijs
Vol(ledig) tarief : 5€
Verlaagd tarief : 3€ 

Plaats
La Cité Miroir
Place Xavier Neujean, 22
4000 Liège
website