Rondleidingen door het historische centrum van Luik

Van 30 november tot 22 december

Zin om een bezoekje aan de kerstmarkt te brengen en meer te weten over de schitterende monumenten uit het stadscentrum? Tijdens de kerstmarkt worden er elke dag om 14.00 uur tweetalige rondleidingen (Engels-Frans) door het historische centrum georganiseerd! Trek op ontdekking langs de steegjes en geheime plekjes van Luik en ontdek de culturele en architecturale rijkdom van de stad!

Beschrijving van de rondleiding

Van de Dienst voor Toerisme vertrekt u op ontdekking van de wijken, de monumenten en de musea van de stad: de Grand Curtius en zijn binnenkoeren, de collegialekerk Saint-Barthélemy, de rue Hors-Château met haar beschermd erfgoed en doodlopende steegjes, de place du Marché en de Perroen, het stadhuis, het paleis van de prins-bisschoppen… In de oude wijk van het eilandje (l’Île) bewondert u de opera en de talrijke theaterzalen. U kuiert langs de voetgangersstraten van de Carré vol boetiekjes, waar u de gezellige sfeer opsnuift, vooraleer u een bezoek brengt aan de kathedraal Saint-Paul en haar schitterende gotische klooster.

Praktische informatie

Prijs: € 8 
         € 7 : online reservatie (mogelijk hier)
Duur: 2 uur 
Soort bezoek: Begeleide wandeling

Ingesloten: 50% korting op de toegang tot de tentoonstelling Racines (Europalia Roemenië) in het Grand Curtius Museum!

Een première tijdens de kerstmarkt … Het Paleis van de Prins-bisschoppen opent uitzonderlijk zijn deuren! Aarzel niet en neem deel aan een van de rondleidingen in het Engels of het Frans! (info)