Het hippe nachtleven

De Reflektor

De Reflektor, het typevoorbeeld van gerenoveerd stadspatrimonium, is in een voormalig busstation ondergebracht. Deze zaal, omgebouwd volgens de regels van de akoestiek, verwelkomt beroemde muzikanten van alle stijlen. Met een gevarieerde agenda met zowel elektro, blues, folk als popmuziek, bereikt de Reflektor een breed publiek.

Door de ideale centrale ligging op een steenworp van de Carré is dit adres dé garantie voor een geslaagde avond, van de warm-up tot de afterparty. 

Website

Les Ardentes Club

Het bekende Luikse zomerfestival voorstellen is niet meer nodig. De organisatoren hadden het geniale idee om het feest en de muzikale ontdekkingen het hele jaar door voort te zetten. Zowel met Transardentes (een winterfestival van elektronische muziek) als met unieke concerten bieden ze het publiek elk seizoen talloze muzikale ontspanningsmomenten.

De locatie en de sfeer veranderen, maar niet de kwaliteit van het programma! Volg ons op de website en blijf op de hoogte van de programmering.

Website

De Carré

De in Wallonië zeer beroemde Luikse Carré is de uitgaansbuurt bij uitstek voor studenten en oud-studenten. In deze wijk met donkere cafés en gezellige terrassen is vooral veel te beleven tijdens de periodes van de studentenfeesten (van september tot september ...) en na de examens (december, januari en juni).

De wijk, die soms wordt geassocieerd met zijn donker verleden, is vandaag erg beveiligd dankzij de campagne Pour un Carré qui tourne rond.

De place du Marché

Dit is het meest pittoreske plein van Luik om iets te gaan drinken. Het plein aan het stadhuis, in de schaduw van de honderdjarige bomen en de perroen, is volledig omgeven met de beste terrasjes, cafés en restaurants.

Deze terrasjes zijn de uitgelezen plek voor Luikenaars om met de eerste zomerzon hun nieuwste zomeroutfit en zonnebril te showen. Tijdens de winter maken de cocktails en extravagante zomerdrankjes plaats voor terrasverwarming en de beroemde glühwein.

Dit is ook het plein waarop elk jaar het kerstdorp staat. 

De place des Carmes

De place des Carmes, op een steenworp van de place Cathédrale, is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot de place to be voor een afterworkaperitief of een avondje weg tijdens het weekend, ongeacht het seizoen.

Je vindt er diverse speciaalzaken waar je wijn kunt proeven, maar ook traditionele brasseries en een ijssalon voor de zomerdagen.