Het klassieke nachtleven

De Koninklijke Waalse Opera

 

De Koninklijke Waalse Opera staat overal in Europa bekend als een van de beste theatergebouwen, zowel op technisch als op artistiek vlak. Elk jaar is er een kwaliteitsvol programma waarin grote operaklassiekers en nieuwigheden elkaar afwisselen.

De Koninklijke Waalse Opera trekt voor elke voorstelling een talrijk publiek, uiteraard uit België, maar ook uit Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Via de website www.operaliege.be kunt u de programmering raadplegen en tickets reserveren.

Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik

Het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik (KFOL), opgericht in 1960, is het enige professionele symfonische gezelschap in Franstalig België. Het KFOL treedt op in Luik, met name in de prestigieuze Filharmonische Zaal (ingehuldigd in 1887), in het hele land (Antwerpen, Brussel, Charleroi, Hasselt, Namen, Saint-Hubert, Sankt Vith, Verviers, Virton …) en in de grote zalen van Europa (Amsterdam, Parijs, Wenen, Spanje, Zwitserland, Frankrijk …).

Al bijna vijftien jaar probeert het KFOL de beste muziek aan een zo groot mogelijk publiek aan te bieden, met originele formules zoals Music Factory, de Samedis en famille of de Concerts du Chef. De ambitie van het orkest is om steeds nieuw publiek aan zich te binden en om zich verder te vestigen als cultureel ambassadeur van België. Het KFOL is zich ook het hele jaar door bewust van zijn maatschappelijke rol en gaat actief op zoek naar publiek dat verder van klassieke muziek afstaat.

Via de website www.oprl.be kunt u de programmering raadplegen en tickets reserveren.