Luik

Op zoek naar een museum, een restaurant, een winkel ...? Ontdek de gratis mobiele app van de stad Luik!

Deze app is gebruiksvriendelijk, praktisch en afgestemd op de gebruikers. Aan de hand van geolokalisatie en de aanwezige informatie, maakt de applicatie het bezoek aan Luik aangenamer voor toeristen maar helpt ze ook Luikenaars of toevallige bezoekers op weg.

Ze bevat onder meer een agenda, weetjes, een lijst van de restaurants, hotels, winkels en stadsdiensten. De app toont ook wat er in de buurt te beleven valt dankzij de functie In mijn omgeving.

De app is ontwikkeld voor het Applebesturingssysteem (iPhone en iPad) en voor Android (smartphones en tablets).

Ze is in vier talen beschikbaar, maar gezien de uitgebreide inhoud zijn alleen de delen die het meest relevant zijn voor bezoekers vertaald zoals Toerisme/cultuur, Musea en Mobiliteit.

Deze app past in het kader van een reeks samen horende acties die als doel hebben om nieuwe technologieën aan te wenden om beter op de verwachtingen van de bevolking in te spelen. Andere acties in deze context zijn de oprichting van de Facebook- en Twitteraccounts en de stadswifi in het kader van het Waalse programma Digital Cities.

Via deze app profileert Luik zich als een geconnecteerde metropool, wat de dynamiek van het nieuwe merkbeeld LIEGETOGETHER en de initiatieven in het kader van de prioritaire acties van het stadsproject versterkt (de nieuwe communicatiemiddelen aanwenden, de stad Luik bij de inwoners van de metropool promoten, de communicatie met toeristen verbeteren door gebruik te maken van nieuwe technologieën ...).

De app is ontwikkeld door de Luikse onderneming Into The Web in samenwerking met de diensten Communicatie, Cultuur, Informatica en Toerisme van de stad Luik.
 
Ga naar de App Store en Play Store en ontdek Luik!