Carnet de voyages
Catalogue /  Vrije tijd en ontdekking /  Musea en galerijen

Musée d'Ansembourg

Closed in 2021.Herenhuis uit de 18de eeuw dat door een suggestief geheel van specifiek Luikse architectuur en sierkunsten een beeld geeft van de geraffineerde levensstijl van destijds. Het museum bezit een prachtige collectie met onder meer meubilair met … Gedetailleerde omschrijving
Omschrijving

Closed in 2021.


Herenhuis uit de 18de eeuw dat door een suggestief geheel van specifiek Luikse architectuur en sierkunsten een beeld geeft van de geraffineerde levensstijl van destijds. Het museum bezit een prachtige collectie met onder meer meubilair met houtsnijkunst en inlegwerk uit de 18de eeuw, tapijten, wandbekleding in Cordobaans leder, glazen luchters in Venetiaanse stijl, horloges en keramiek.


De renovatie van het Ansembourg Museum... 1ste fase

Voor het Ansembourg Museum, dit prachtige rond 1740 gebouwde herenhuis, zal binnenkort het begin worden gemaakt van de eerste fase van de restauratie. In 1903 verwierf de stad Luik het gebouw, dat in 1905 haar museum voor archeologie en decoratieve kunsten werd. Omdat het gebouw sinds 2009 tot het uitzonderlijk patrimonium van het Waals Gewest behoort, wordt er voor het onderhoud en de renovatie een subsidie van ongeveer 85% uitgetrokken. Deze eerste fase, die op 1.375.000 euro wordt geraamd, betreft voornamelijk de buitenschil. Onderverdeeld in drie percelen, omvat het de herstelling van het dak (identieke restauratie en consolidatie van de structuur), het rioleringsnet, het metselwerk en het ijzerwerk, alsook het schilder- en het timmerwerk.

Dienstregeling

Mogelijke sluiting in functie van de werken.

Meer informatie op de website: www.lesmuseesdeliege.be.

Tarieven

Volwassenen : 5 €.

Senioren/Werklozen : 3 €.

Jonger dan 26 jaar : gratis.

Voor de tijdelijke tentoonstellingen kan er een toeslag gevraagd worden.

De vaste collecties kunnen op de eerste zondag van de maand gratis bezocht worden.

Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons