Door verder te surfen op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies voor statistische doeleinden.
Lees het privacybeleid hier voor meer informatie.

Mee eens
Mijn cookies instellen
Ga verder zonder te accepteren
Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
Accueil  /  Inspiraties  /  Wandelingen door Luik

Wandelingen door Luik

Liefhebber van natuur en erfgoed?
Een app om Luik alleen, met vrienden of met het gezin te bezoeken!
video
Logo applicatie balades liégeoises
Zijn vallei, zijn heuvels, zijn historische centrum en zijn winkelbuurten, zijn paden langs de Maas… er zijn talloze wandelingen die u kan maken in de vurige stad. Met deze applicatie kan u volledig zelfstandig de stad verkennen.

100 % gratis, 100 % functioneel en gebruiksvriendelijk! Kies de circuits die u wil volgen en laad ze in. U kan ze raadplegen tijdens de wandeling, zelfs zonder internetverbinding.
Bij sommige modellen van smartphones met Android treden soms problemen op bij het downloaden. Als dit uw geval is, vindt u onze routes en wandelingen in de app Cirkwi

De niet te missen routes :

Het historische hart van Luik

Ontdek de geschiedenis van Luik via dit parcours waarop u langs de hoogtepunten van het historische erfgoed van de stad loopt. Van de Gallo-Romeinse nederzetting tot het huidige economische centrum kuiert u in enkele minuten door verschillende eeuwen.

De kathedraalwijk

St Paul's Cathedral en zijn bloemperk
Tijdens deze wandeling ontdekt u de oude wijk van het eilandje dat sinds het einde van de tiende eeuw wordt ingenomen door talrijke collegialekerken en religieuze instellingen en dat vandaag het stadscentrum vormt met winkels, tavernes en restaurants die de stad aan de Maas leven inblazen.

De hellingen van de citadel

In de onmiddellijke nabijheid van het stadscentrum voert het pad van de ‘coteaux’ de bezoeker mee op ontdekking van groene ruimtes en rust, via heuvels en wegen, voor een wandeling vol verrassingen.
In de voetsporen van Simenon
Georges Simenon, een van de meest productieve schrijvers van de twintigste eeuw, is geboren en getogen in Luik. Hij werd bekend dankzij zijn personage commissaris Maigret en zijn honderden detectiveromans. Zijn geboortestad Luik komt in de meeste van zijn romans aan bod. Tijdens deze wandeling (beschikbaar in de audiogids) ontdek je de plaatsen in Luik waar Georges Simenon zijn kinder- en jeugdjaren doorbracht, het standbeeld van Simenon en de plaatsen waar zijn romans zich afspelen. Een leuke manier om Luik op een andere manier te verkennen!

De street art route

Liefhebber van streetart? Ga in alle uithoeken van de stad op zoek naar verbluffende muurschilderingen.
Luik is een schat van muur- en straatschilderingen, het ene werk al wat verrassender dan het andere, die kleur en warmte geven aan de dynamische stad. Trek eropuit en ontdek aan de hand van het Pallis’art-plan een dertigtal openbare muurschilderingen in alle uithoeken van de stad.

Links voor het downloaden van de appBij sommige modellen van smartphones met Android treden soms problemen op bij het downloaden. Als dit uw geval is, vindt u onze routes en wandelingen in de app Cirkwi
Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons