Door verder te surfen op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies voor statistische doeleinden.
Lees het privacybeleid hier voor meer informatie.

Mee eens
Mijn cookies instellen
Ga verder zonder te accepteren
Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
Accueil  /  Inspiraties  /  Luik met zijn gezin

Luik met zijn gezin

Luik, de vakantiebestemming bij uitstek voor het hele gezin!
Met het hele gezin op vakantie gaan, is niet altijd gemakkelijk, en zeker niet als het gaat om een citytrip, die bijzonder vermoeiend kan zijn. Maar wees gerust, Luik barst van de leuke en educatieve activiteiten voor jong en oud.
Tal van musea bieden tentoonstellingen en activiteiten aan speciaal voor kinderen. Maar dat is niet alles, je kunt ook gemakkelijke en leuke routes doorheen het stadscentrum volgen, langs de Maas wandelen of deelnemen aan een supergave schattenzoektocht in de heuvels van de citadel ...
Hier volgt een kort overzicht van de activiteiten voor gezinnen ...

Een schattenjacht in de heuvels

Deze leuke schattenzoektocht neemt je mee op ontdekking door de prachtige heuvels van de citadel. Natuur, pittoreske steegjes en landweggetjes vormen de perfecte locatie voor een speurtocht met het gezin. Ontdek met het gezin een van de bezienswaardigheden van Luik. Een echte schatkaart is verkrijgbaar bij de toeristische dienst.
Te koop bij de toeristische dienst voor € 1.

Een educatief spelletjesboek over Luik

Nieuw voor onze jongste bezoekers!
Met dit nieuwe spelletjesboek kunnen kinderen vanaf vijf jaar samen met Tchantchès en Nanesse de leukste geheimen van de dynamische stad ontdekken aan de hand van kleurplaten, ‘zoek de verschillen’-puzzels, raadsels om op te lossen, ... Een leuke educatieve activiteit voor kinderen en ouders die de stad bezoeken.

Te koop bij de toeristische dienst voor € 1.

Stripverhaal - De schat van Luik

Ga op avontuur met Anna, Gus, Hugue en Oli en ga op zoek naar de schat van Sint-Lambertus! Help hen de raadsels op te lossen die in de stad Luik verspreid liggen. Deze leuke strip leidt je via twee routes van minder dan twee kilometer door de straten van het historische centrum van Luik, op zoek naar zijn bekende en onbekende schatten.
Een nieuwe manier om je kinderen en kleinkinderen kennis te laten maken met Luik.

Te koop bij de toeristische dienst voor € 12.
L'itinéraire famille du Parcours Simenon
Une mini-enquête, imaginée par l’office du tourisme, mènera les familles et les plus jeunes dans le quartier qu’a connu Georges Simenon dans sa jeunesse. Ce jeu, sous forme d’un petit carnet illustré, est une manière ludique d’appréhender quelques aspects de la vie du quartier dans les années 1920, avant le départ de l’auteur à Paris, et de rencontrer quelques personnages imaginaires qui auraient pu exister à cette époque…

Le circuit du jeu se calque sur Le Parcours Simenon remis à jour à l’occasion de la naissance de l’écrivain par l’Université de Liège. C’est l’occasion parfaite pour suivre les grands, tout en s’amusant avec cette enquête policière parallèle

En vente à la Maison du Tourisme au prix de 1 €

A partir de 8 ans

Les prophéties de Louise

Enquête familiale
Une façon ludique de visiter Liège tout en déchiffrant 7 énigmes 

Une histoire qui vous emmène à Liège au 16ème siècle avec Louise Rabier ayant des visions troublantes et formulant des propos incohérents et de nombreuses prophéties.  

Observation, logique, détermination seront nécessaires pour venir à bout des 7 énigmes. 

 A partir de 12 ans

Aventures Liège

Ludieke app voor jong en oud


Digitale toepassing Avonturen in Luik - Schattenjacht
Luik spelenderwijs ontdekken? Dat kan met de app Aventures Liège! Met deze app kun je de stad doorkruisen en tegelijk de mysteries van deze dynamische stad en zijn historische stadscentrum ontdekken.
Ga op avontuur via een speurtocht waarin onder meer puzzels, logische redeneeroefeningen, ‘zoek de 7 verschillen’-puzzels en inspecties ter plaatse aan bod komen. Er zijn heel wat activiteiten bedacht rond twee verhaallijnen: ‘De Gouden Wandelstok’ en de ‘Ring van Sint-Lambertus’ met als extraatje de ontdekking van de voormalige Sint-Lambertuskathedraal in augmented reality.
Oog voor detail en redeneervermogen zijn onmisbaar om deze uitdaging aan te gaan!
Ontdek de app in de App Store en Play Store.

Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons