Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
Accueil  /  Recepten  /  De pekèt
Partager
facebook twitter pinterest pinterest
Le pékèt
Pékèt is de Waalse benaming voor jeneverbessen. Het betekent ook pikant. Traditiegetrouw maakt men er in de Maaslandse streek, van Maastricht tot Namen, een soms gearomatiseerde brandewijn van. De pékèt staat overal in Luik op de kaart en vloeit rijkelijk tijdens de traditionele feesten van 15 augustus.
De Legende Van Tchantchès
Kent u Tchantchès? Het iconische figuurtje dat beschouwd wordt als de mascotte van Luik? Monumenten, legendes, marionetten, folklore, restaurants, ... Tchantchè smaakt integraal deel uit van het Luikse erfgoed.
Er wordt gezegd dat Tchantchès als kind al niet van water hield. Op een dag liet zijn vader hem een in pékèt gedoopt koekje proeven en dat liet hem niet onberoerd ...

Distilleerderijen op het grondgebied van het Huis van Toerisme
Peket flambé in het pekethuis in Luik
L'Espérance commerciale de Montegnée en de distilleerderij Lambicool zijn twee ambachtelijke stokerijen die pékèt maken in het Luikse.

De distilleerderij Espérance Commerciale produceert in Montegnée al meer dan 180 jaar allerlei ambachtelijke pékèts, alcoholen en siropen.
Website : http://www.esperance-commerciale.be/
De distilleerderij Lambicool werd opgericht door Etienne Bouillon, een gepassioneerd stoker. De stokerij ligt in Grace-Hollogne en produceert onder meer de natuurlijke en fruitige Pékèts d'Etienne, evenals een aperitief op basis van appelsap uit de streek. De distilleerderij Lambicool biedt ook distillaties op maat aan producenten. Website : http://www.distillerielambicool.be/

Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons