Wilt u thuis van dit gerecht zoals op restaurant genieten? Ok, koken is leuk, maar genieten terwijl u onze winkeliers en ambachtslieden steunt is nog beter. Daarom blijft Le Grand Café de la Gare u verblijden met afhaalmaaltijden. Naast de vaste waarden wordt elke week een menu samengesteld om iedereen te plezieren. U kunt het allemaal ontdekken op hun website: Grand Café de la Gare
Luikse niertjes van het Grand Café de la Gare
De foto en het recept zullen u nu al doen watertanden!
Het Grand Café de la Gare, gelegen in station Luik-Guillemins, verklapt ons het recept van de kalfsniertjes op Luikse wijze van hun chef Rudy Gielen.
Waar?

Het recept voor niertjes op Luikse wijze

Ingrediënten (4 p.)
- 2 kalfsniertjes (800 g); echte Luikse pékèt;
- jeneverbessen;
- 250 g zilveruitjes ;
- 250 g spek;
- 250 g champignons;
- 250 g aardappelen;
- zout en peper.
Het recept
- Haal schoongemaakte kalfsniertjes bij de slager.
- Snijd ze in plakjes.
- Bak de niertjes in een mengsel van plantaardige olie en boter op hoog vuur tot het oppervlak gekleurd is. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm, verwijder het overtollige vet uit de pan (het bakken van niertjes vereist enige aandacht: bak ze niet te gaar, want dan krijgen ze een elastische structuur, maar ook niet te weinig, wat niet aangenaam is).
- Blus de pan met de pékèt, voeg dan de geplette jeneverbessen en het kalfsvocht toe.
- Breng op smaak met zout en peper. Laat even opwarmen.
- Klop het braadvocht op met de boter.
- Kook de aardappelen tien minuten voor in gezouten water. Bak ze verder in boter of olie.
- Bak de champignons in boter in een pan. Voeg het spek en de ingelegde uien toe wanneer de champignons bijna de gewenste consistentie. Sauteer.
- Leg de gebakken champignons, zilveruitjes en geroosterd spek als garnering op het bord. Serveer de niertjes in een gietijzeren braadpan.
- Voeg de gesauteerde aardappelen toe.
Smakelijk!
?
Afbeelding van het recept: Cici Olson Photography, in het boek: R.Sépul, La Wallonie à pleines dentes, Sh-op éditions