Door verder te surfen op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies voor statistische doeleinden.
Lees het privacybeleid hier voor meer informatie.

Mee eens
Mijn cookies instellen
Ga verder zonder te accepteren
Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
Accueil  /  Inspiraties  /  Winkelen in Luik
Liège shopping
Tips om te winkelen in Luik
Luik, de stad voor iedereen die houdt van shoppen in een ontspannen en eigenzinnige sfeer!
Met tal van winkels, lokale handwerkers en winkelcentra is Luik zonder twijfel de stad bij uitstek om te winkelen in België. Ook elke hoek van de meest typische straten in het oude stadscentrum van Luik ademt geschiedenis. Laat je verrassen door het bijzondere karakter van deze steegjes.
Winkelend paartje in een winkel in Luik
Naast de grote namen die je meestal in grote stadscentra vindt, heeft Luik een mooie concentratie designerboetieks in zijn historische straten: Souverain-Pont, Neuvice en Hors-Château.
 
Volg ons voor een korte presentatie van de wijken die zich bijzonder goed passen om te shoppen.

Terras - een drankje in de Rue Neuvice, een typisch Luikse straat
En Neuvice, de ambachtsstraat van Luik
En Neuvice is een van de weinige straten in Luik die zijn middeleeuwse karakter heeft weten te bewaren en deze straat is ook de oudste verkeersvrije straat van de stad. Van chocolatier tot kaaswinkel, van lederwaren tot koffiehuis of zelfs van pittoresk café tot conceptstore. Er is voor ieder wat wils!
Wist je dat er zich ook een gerenommeerd hotel in deze straat bevindt? Het hotel Neuvice dat uit drie gebouwen uit de achttiende eeuw bestaat met in het midden een gezellige binnenkoer zal je charmeren door zijn architectuur.
Link naar het hotel: http://www.visitezliege.be/fr/hotel-neuvice
https://enneuvice.com/
wattitude winkel in de rue souveraint pont in Luik

Rue Souverain-Pont

Leuke restaurantjes met wereldsmaken, designerwinkels en cadeauwinkels, conceptstores, ... De Rue Souverain-Pont is ook een uitstekende winkelstraat! Liefhebbers van winkelen en mode, design, kunst en vintage vinden er ongetwijfeld iets van hun gading.
winkelen in de rue Pont d'Ile in Luik.jpg

De Saint-Paul wijk

In de Saint-Paul wijk vind je grote en bekende winkelketens. Het voetgangersgebied van deze wijk is een waar paradijs voor een dagje luxueus winkelen. Laat je je verleiden door grote mode- of decoratiemerken? Dan is dit de plek bij uitstek in Luik om aan windowshoppen te doen!
Luik winkelen - Le Passage Lemonnier - overdekte galerijen

De Passage Lemonnier

De eerste overdekte galerij van België


De prestigieuze Passage Lemonnier werd tussen 1836 en 1838 gebouwd. Het is een overdekte galerij in het centrum van Luik. De galerij is de place to be voor wie van kleding en merkartikelen houdt. U vindt er ook enkele ambachtslieden en winkels van allerlei aard.
De galerij is 168 m lang en bevat een dertigtal winkels. Ze verbindt de voetgangerszone van de Rue Vinâve d'Ile met de Rue de l'Université. De Rue Lulay-des-Fèbvres loopt eveneens door de passage. Een ideale plek om bij regenachtig weer te shoppen.

La Batte

Een rustige zondag? Dat geldt niet voor de wijk Grand Léopold. Deze toeristische wijk bij uitstek leeft elke zondag op het ritme van de markt La Batte. Deze markt is een vaste waarde en de oudste markt van België. Kleurrijke marktkramen verkopen fruit en groenten, kaas, kleding, bloemen, boeken, ...
Rond la Halle en Cité administrative (Rijksadministratief centrum)
Rondom het Maison du Tourisme wachten u al vele verrassingen.

Talrijke cafés en restaurants geven het gebied een zekere charme met hun mooie terrassen en verleidelijke menu's.

Of het nu on-the-go is bij Chez Mamy, Grand Maison, Raisu, La Lupita of Green Burger, of in de chiquere restaurants Chez Nathalie, Alter Ego, Bistrot d'en face, Chez Mamée, Itachi en Paris Brest, u vindt er gegarandeerd iets lekkers.
Qua bars en cafés kunt u ook terecht in de rumbar Lou's Bar, de wijngaardspecialiteiten Au Vin d'Jardin en de bistro Pinart naast het emblematische café "Le Parking".
Designerboetieks en ongewone uithangborden ontbreken ook niet, met de prêt-à-porter boetiek van Ann Piron, de intelligente essentials van Sapiens Sapiens en juwelen en creaties van Youpla en Antilope Lab. Voor souvenirs en drank kunt u ook terecht bij de specialisten op het gebied van rum, whisky en gin.
Deze winkels zijn allemaal verenigd in de vzw La Cité, die u op de hoogte houdt van hun acties via hun Facebook-pagina.

Winkelcentra van Luik

Luik shopping - centre commerciale la médiacité.jpg
Liefhebbers van winkelcentra komen met drie winkelcentra in Luik aan hun trekken. De Galeries Saint-Lambert bevinden zich in het stadscentrum terwijl de Médiacité zich in de wijk Vennes bevindt en Belle-île in Angleur ligt.
Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons