Door verder te surfen op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies voor statistische doeleinden.
Lees het privacybeleid hier voor meer informatie.

Mee eens
Mijn cookies instellen
Ga verder zonder te accepteren
Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
Accueil  /  Inspiraties  /  Luik met de fiets

Luik met de fiets

Geniet van een mooie fietstocht in Luik!
Luik en omstreken kunt u ook per fiets ontdekken, langs de Maas en de RAVeL of langs de fietspaden die door de vallei lopen. Perfect om snel en eenvoudig door de verschillende wijken van de stad te trekken.

Fietsroutes

Logo applicatie balades liégeoises

De app Balades liégeoises

Laat u leiden door de fietsroutes uit onze applicatie Balades liégeoises! Met deze applicatie kan u volledig zelfstandig de stad verkennen.
100 % gratis, 100 % functioneel en gebruiksvriendelijk! Kies de circuits die u wil volgen en laad ze in. U kan ze raadplegen tijdens de wandeling, zelfs zonder internetverbinding.

Het knooppunten netwerk in de Luikse regio

Waarom maakt u niet eens een leuke fietstocht? In samenwerking met de Fédération du Tourisme de la Province de Liège biedt de toeristische dienst van het Pays du Liège u een gloednieuwe kaart met knooppunten die u gratis kunt downloaden en in onze kantoren uitgedeeld wordt!
Het knooppuntennetwerk is een systeem van bewegwijzerde fietsroutes. U kunt maar liefst duizenden kilometers afleggen zonder kaart ... en mooie tochten plannen.
Het netwerk is zo aangelegd dat op elk knooppunt, d.w.z. op elk kruispunt van het netwerk, een genummerd bord met de juiste richting voor de gekozen route staat. Elk traject van het netwerk is gemiddeld 5 tot 8 km lang. U kunt dus perfect uw eigen routes en lussen samenstellen.
Het aantal mogelijkheden is dan ook eindeloos en aangepast aan elke gebruiker: gezinnen, sporters of wandelaars ... Er is voor elk wat wils!

En er is meer ...

Meer fietstochten vindt u op de website van Pro Vélo waar u ook het GPX-bestand kunt downloaden.

Begeleide fietstochten

De fiets Visit Liège voor de Grand Curtius
Begeleide fietstochten
Het Maison du Tourisme organiseert af en toe begeleide fietstochten door de stad. Een uitstekende manier om Luik en zijn toeristische attracties te ontdekken, met de anekdotes en leuke uitleg van onze gidsen.
Bekijk de geplande rondleidingen tijdens uw verblijf.
Bekijk onze rondleidingen
Praktische informatie
Fietsen parking - Pro vélo
Er zijn drie gratis fietsparkings die u 24 uur per dag en 7 dagen per week kutn gebruiken in de buurt van het station Guillemins. Verder is er ook een overdekte betaalparking met toegangscontrole.
Meer informatie: Fietsparkings - Pro vélo
Bekijk de andere fietsparkeermogelijkheden in Luik (rekken, afdaken, boxen, tijdelijke parking, enz.): parkeren in Luik
Bekijk alle informatie over de bewegwijzering in Luik (fietspaden, fietsstraten en specifieke borden).
Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons