Carnet de voyages
Accueil  /  De Luikse gemeenten  /  Oupeye

Oupeye

De gemeente Oupeye in de streek van de Basse-Meuse, bestaande uit de dorpen Haccourt, Hermalle-sous-Argenteau, Hermée, Heure-le-Romain, Houtain-Saint-Siméon, Oupeye en Vivegnis, wordt doorkruist door de Maas, het Albertkanaal en de autosnelweg E25 (de verkeersas die het noorden van Nederland met Italië verbindt).

De gemeente Oupeye beschikt over dynamische industriële en commerciële voorzieningen en is ook rijk aan mooie landschappen en erfgoed. De gemeente beschikt namelijk over een netwerk van meer dan 150 kilometer aan gemarkeerde routes waardoor wandelliefhebbers het pittoreske platteland van de Basse-Meuse en enkele uitzonderlijke architecturale werken zullen kunnen ontdekken. Enkele daarvan zijn het kasteel van Oupeye, een prachtig gebouw waar het hele jaar door een groot aantal culturele en feestelijke activiteiten georganiseerd wordt (Hiphopfestival Artstreet, kerstmarkt, verschillende concerten, tentoonstellingen, ...).
? De gemeente Oupeye staat ook bekend om haar levendige folklore met als bekendste evenementen de "Cramignons" of de fameuze "Sabbat des Macrales" van Haccourt.  
Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons