Door verder te surfen op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies voor statistische doeleinden.
Lees het privacybeleid hier voor meer informatie.

Mee eens
Mijn cookies instellen
Ga verder zonder te accepteren
Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
2 nachten gekocht, een nacht gratis!
Een citytrip naar Luik, hét cadeau om het jaar goed te beginnen
De beste hotels in de stad verwachten u met voordelige tarieven in januari en februari.  

Boek twee nachten en krijg de derde gratis! 

Bovendien krijgt u dankzij onze promotie 2 vrijkaarten voor de tentoonstelling Collectionneuses Rothschild: Mécènes et donatrices d'exception. 
Waar overnachten?
Luik is rijk aan overnachtingsmogelijkheden voor een rustige en ontspannende nacht tijdens uw verblijf in de Vurige Stede.
Met zijn charmante bed & breakfasts, gîtes en kwalitatieve hotels van alle categorieën vindt u vast en zeker iets naar uw smaak.

Bij aankoop van 2 nachten biedt elk deelnemend hotel een korting van minstens 30%. Aangezien de reserveringsvoorwaarden per hotel verschillen, presenteren wij ze hier allemaal afzonderlijk om u te helpen bij uw keuze.  
Une offre culturelle exceptionnelle en cadeau : votre accès à l’exposition Collectionneuses Rothschild : Mécènes et donatrices d’exception 
La Boverie presenteert in samenwerking met het Louvre een originele reis door de kunstgeschiedenis via de emblematische vrouwen van deze uitzonderlijke familie.  

De familie Rothschild geldt als sinds de 19e eeuw als legendarisch in onze geschiedenis. Deze dynastie is in de loop der tijd synoniem geworden voor succes in de financiële wereld maar staat ook voor intellectuele en artistieke rijkdom. Een naam waar je niet omheen kunt, bij iedereen bekend. Toch zitten er achter deze familienaam ook onbekende personen en een onverwacht erfgoed. Deze unieke expositie toont een nieuwe en originele invalshoek door de schijnwerpers te richten op een aantal vrouwelijke leden van de Franse tak van deze bijzondere familie.

Deze vrouwen, die in de kunstgeschiedenis stelselmatig worden genegeerd, waren verzamelaars, collectiebouwers, mecenassen en erfgenamen en hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de verrijking van het historisch erfgoed en de collecties van de Franse musea door hun aanzienlijke donaties en legaties. De tentoonstelling die meer dan 2000 m² beslaat, belicht de smaak en de persoonlijkheid van deze negen uitzonderlijke vrouwen. Deze vrouwen waarvan een aantal zeer onafhankelijk was en andere meer in de schaduw van hun echtgenoot bleven, hebben een belangrijke rol gespeeld in de kunstgeschiedenis, de geschiedenis, de maatschappij en zelfs in het leven van de kunstenaars uit hun tijd. (Fragonard, Chardin, Delacroix, Cézanne, Claudel, Rodin, Egon Schile...). 

Elke dag toegankelijk behalve maandag.  

Uw tickets ontvangt u bij de receptie van het hotel.  
Et pourquoi pas en train ?
Het is geen geheim dat de stad Luik een gigantische ontwikkeling doormaakt. De aanleg van een tramlijn veroorzaakt belangrijke hinder in het centrum .

Hoewel de stad bereikbaar blijft met de auto, raden wij u aan om het beste uit uw reis naar Luik te halen dankzij de trein!  

Dus aarzel niet, kom gerust met de trein.


Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Contacteer ons
Bel ons